Brygg 2 – Pils

Som brygg to tenkte jeg å prøve meg på en undergjæret pilser.

Jeg besøkte Bryggeland på Strømmen og kjøpte meg et sirups-kit fra Coopers – Thomas Coopers 86 Days pilsner. Dama i kassa kunne mersalg, så jeg fikk med et par pakker «bedre gjær», maltblanding samt et hydrometer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sikker på mine kunnskaper etter forrige runde med IPA, hoppet jeg bukk over alle anbefalinger og guider som fulgte med fra både bryggeland og Coopers. Jeg brukte følgende fremgangsmåte, så vil det vise seg om det blir bra.

  1. Legg boksen med sirup i varmt vann noen minutter, slik at innholdet blir mer flytende.
  2. Tilsett boksens innhold i gjæringsspann, fyll på et par-tre liter kokende vann.
  3. Fyll så opp til 23 liter med kaldt vann fra springen
  4. Tøm i Spraymalt
  5. Sett på lokket og rist godt, slik at blandingen blander seg.
  6. Ta av lokket, fyll reagensrøret med vørter (blandingen)
  7. Tilsett gjær
  8. Rist litt til
  9. Sett på gjærstopp
  10. Sett til undergjæring (gjæring i kaldt rom ca 8-12 grader)

Brygget ble satt kl 22:30 21.03.2016 – OG ble målt til 1036


Ølet ble flasket og satt til karbonering – 21.04 var dette ferdig.

FG målt til 1012 – dette ble altså et lettøl.

Neste gang – mer spraymalt – OG bør ligge rundt 1050+

 

Dette innlegget ble publisert i Øl. Bokmerk permalenken.